Linzenballetjes


Bedek de linzen met water, breng ze aan de kook, dek ze af en laat ze op een laag vuur in ca. 10 minuten gaar worden. Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan.
Hak de helft van de linzen met bosui en knoflook in een keukenmachine in ca. 10 seconden tot pulp. Meng ze in een grote kom met de rest van de linzen, komijn, broodkruim, kaas en courgette.
Rol met uw handen afgestreken eetlepels van het mengsel tot balletjes en rol deze licht door polenta.
Verhit de olie in een zware pan. Laat voorzichtig een aantal balletjes in de warme olie vallen. Bak ze in 1 minuut goudbruin en knapperig. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de rest en serveer ze warm.


Succes en eet smakelijk!!
Tip: deze balletjes zijn heerlijk met chutney of yoghurt als dipsaus.

Europa

Italie

Vegetarisch

6 pers

no:698/971 << >>
250 gr. rode linzen
4 bosuitjes gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 theelepel komijnpoeder
80 gr. vers broodkruim
125 gr. geraspte pittige kaas
1 grote courgette geraspt
150 gr. polenta(maismeel)
olie, om te frituren

Voorbereiding ca. 20 minuten
Bereiding ca. 15 - 20 minuten

ongeveer 30 stuks