Chocolade wortelpunten


Verwarm de oven voor op 180 oC. Bestrijk een ondiep bakblik van 23 x 23 cm. met gesmolten boter of olie. Bekleed bodem en zijkanten met bakpapier.
Zeef het meel met de kaneel in een grote kom. Voeg suiker, geraspte wortel, gemengde vruchten, chocolade en kokos toe. Roer dit kort. Roer de geklopte eieren en boter erdoor.
Schep het mengsel in de bakvorm en strijk het oppervlak glad. Bak de koek in ca. 30 minuten goudgeel. Laat hem in de vorm afkoelen en stort hem op een vlak werkblad.
Voor het kaaslaagje:klop de roomkaas en boter met de mixer in een kleine kom glad. Voeg poedersuiker toe en klop het mengsel in 2 minuten luchtig. Voeg het water toe en klop het er goed door.
Bestrijk de koek met kaasmengsel en bestrooi hem met walnoten. Snijd hem in 16 vierkantjes en deze in driehoekjes.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: dit gebak kan twee maanden in de diepvries worden bewaard. In plaats van walnoten kunt u ook geraspte pure chocolade gebruiken.

Europa

Nederland

Nagerecht

6 pers

no:699/971 << >>
beslag
125 gr. zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
185 gr. basterdsuiker
80 gr. fijngeraspte wortel
200 gr. gedroogde vruchten gemengd klein gesneden
100 gr. gehakte pure chocolade
25 gr. kokos
2 eieren licht geklopt
100 gr. ongezouten boter, gesmolten
50 gr. gehakte walnoten

kaaslaagje
125 gr. roomkaas(monchou)
25 gr. ongezouten boter
175 gr. poedersuiker
1 theelepel warm water

Voorbereiding ca. 20 minuten
Bereiding ca. 30 minuten

32 stuks