LIMoen pie


Verwarm de oven voor op 180 oC. Maak de biscuitjes fijn met een deegroller of in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en roer het biscuitkruim erdoor. Bekleed een ingevette lage vorm met biscuitmengsel. Maak een opstaand randje van ca. 3 cm.
Smelt voor de vulling de boter met de rietsuiker op laag vuur. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg de losgeklopte eieren toe als de suiker gesmolten is. Blijf al roerend op laag vuur verwarmen. Voeg de rasp en het sap van de limoenen toe. Blijf roeren tot de massa gebonden is.
Giet in de vorm en zet ca. 20 min. in de oven.
Klop de eiwitten intussen stijf. Voeg halverwege geleidelijk de suiker toe. Haal de taart uit de oven en bedek met het eiwit. Zet onder de grill tot de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen. Serveer ijskoud.
Succes en eet smakelijk!!

Europa

Nederland

Nagerecht

4 pers

no:354/971 << >>
voor de bodem
250 gr. digestive biscuitjes
75 gr. roomboter


voor de vulling
125 gr. roomboter
125 gr. rietsuiker
4 limoenen
4 eieren losgeklopt

voor het schuim
4 eiwitten
75 gr. witte basterdsuiker

lage pievorm van 22 cm. diam.