Lamsvlees met spinazie saag gosh


Meng alle benodigdheden voor de marinade en doe het bij het vlees. Zet apart.
Verhit de olie in de wok en doe er de ghee bij, bak het komijnezaad en de gehakte ui goudbruin, doe er dan het vlees bij met de kruiden. Bak het een tijdje, ong. 10 min. en doe er dan wat water bij met de gehakte spinazie en de tomatenstukjes.
Laat het eventjes sudderen ( ong. 45 min), of tot het vlees gaar is.
Als het goed doorgekookt is er de garam masala, het zout en de yoghurt door roeren, laat het nog opwarmen maar niet echt aan de kook komen.
Serveer het met b.v. dum aloo en een rijstgerecht.


Succes en eet smakelijk !!
Tip: Ghee is geklaarde boter
Als je geen verse spinazie kunt krijgen kun je diepvriesspinazie gebruiken, maar dan wel bladspinazie(laat het eerst ontdooien en goed uitlekken).

India

Kashmir

Vlees

6 pers

no:649/971 << >>
1 kg. lamsvlees in kleine stukken gesneden
marinade
1 eetlepel gember pasta of gehakte gemberwortel
1 eetlepel knoflook pasta of gehakte knoflooktenen
1 eetlepel korianderpoeder(ketoembar)
1 laurierblad
3 kruidnagels geplet
2 stukken pijpkaneel
1/2 kopje verse muntblaadjes gehakt
1/2 kopje verse koriander gehakt
2 chilipepers ontzaad en gehakt
1/2 theelepel turmeric(geelwortelpoeder)
zout naar smaak
1 eetlepel chilipoeder
6 eetlepels olie
5 eetlepels ghee(is geklaarde boter)
1 theelepel komijnezaad
3 uien klein gehakt
2 tomaten ontveld en in stukjes gesneden
500 gr. spinazie gewassen en klein gesneden

1 eetlepel garam masala
1 eetlepel zout
1 flinke eetlepel yoghurt