Kheema kofta, gehaktballetjes in een saus


Voor de koftas: Hak het lamsvlees of neem kant en klaar lamsgehakt. Mix alle benodigdheden en maak balletjes van het gehakt. Zet apart.
Voor de saus:
Bak in de olie de gehakte uien met de groene chilipepers samen met de komijn, laurierblad en de fijngehakte gember- knoflook tot ze goudbruin zijn.
Stamp de tomaten met de kardamom, kruidnagel en de masala(droge poeders) samen en voeg deze bij het uienmengsel en laat ze samen op een laag vuurtje bakken.
Nu er de koftas in doen en wacht totdat de koftas vocht afscheiden en alleen als het te droog wordt er water bij doen. Laat ze bakken op een laag vuurtje.
Als ze gaar zijn van het vuur halen en garneren met de gehakte koriander.
Succes en eet smakelijk !!

India

Kashmir

Vlees

4 pers

no:648/971 << >>
koftas:
1 pond lamsgehakt
1 ei
3 eetlepels korianderblaadjes gehakt
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel rode chilipoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
zout naar smaak

saus:
5 eetlepels olie
3 uien gehakt
4 groene chilipepers gehakt
1 theelepel komijnzaad
2 laurierbladeren
2 schijfjes fijn gehakte gemberwortel
3 tenen fijn gehakte knoflook

3 tomaten gepeld en in stukjes gesneden
2 kardamonpeulen
3 kruidnagels

2 theelepels chilipoeder
2 1/2 theelepel korianderpoeder
1/4 theelepel tumeric(geelwortel)

zout naar smaak

garnering
1 eetlepel gehakte verse koriander