Roghan Josh (curry van lamsvlees)


Maal de kruiden(in een oude koffiemolen) of stamp ze fijn in een vijzel. Week de saffraan in de yoghurt. Zet apart.
Verhit de ghee of boter en bak de asafoetida met het vlees rondom bruin. Doe er dan de yoghurt bij en bak het net zolang totdat de yoghurt opgenomen is door het vlees. Doe er dan een glas water bij met de kruiden, breng het aan de kook en zet het vuur lager en laat het zachtjes sudderen met de deksel erop totdat het gaar is.
Haal het deksel eraf en laat het overige vocht inkoken.

Serveer het met b.v. palak paneer of een ander groente-gerecht en met pulaurijst.

Succes en eet smakelijk !!










India

Kashmir

Vlees

6 pers

no:650/971 << >>
1 kg. lamsvlees in stukken

kruidenmengsel
1 theelepel gemberwortel gehakt
1 eetlepel venkelzaad
1 theelepel komijnezaad
6 tenen gehakte knoflook
1 eetlepel rode chilipoeder
2 pijpkaneel in stukjes gebroken
6 kardamoms
6 kruidnagels
2 laurierbladeren
zout naar smaak

1 theelepel saffraan
1 kopje yoghurt

200 gr. geklaarde boter (ghee)
1 snufje hing(asafoetida)