Lamsvlees met oestersaus


Meng de maizena, rijstwijn 1 eetlepel water en wat zout goed en zet hier het vlees in. Zet apart.
Meng de smaakmakers nl. sojasaus, oestersaus, suiker en de sesamolie tot de suiker opgelost is. Zet apart.
Verhit de wok en doe er de olie in en laat het goed heet worden, dan de plakjes vlees erbij en nog 1 minuut roerbakken, het vlees is dan niet rood meer. Schep het vlees uit de pan en nu de gemberwortel en de knoflook kort roerbakken in de resterende olie, dan de prei en de paddestoelen toevoegen en nog ong. 2 minuten roerbakken.
Het vlees gaat er dan bij samen met de smaakmakers.
Alles goed doorscheppen, eventueel op smaak brengen.
Serveer het meteen met rijst.

Succes en eet smakelijk!!!!

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:25/971 << >>
500 gr. mals lamsvlees(van de bout en zonder bot) in dunne plakjes gesneden, daarna in reepjes gesneden
1/2 eetlepel maizena
1 eetlepel rijstwijn
zout
1 stengel prei goed gewassen(pas op verborgen zand) daarna in ringetjes gesneden van 1 cm.
300 gr. paddestoelen(bv. shitake, oesterzwammen of champignons) schoongewreven en in reepjes gesneden
2 cm. gemberwortel gehakt
2 tenen knoflook gehakt

smaakmakers
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels oestersaus
1 eetlepel br. basterdsuiker
1 eetlepel sesamolie

4 eetlepels olie