Gehaktballetjes met chilidip


Meng het gehakt met alle klein gesneden ingredienten, de mirin, de sake, de sojasaus en het eiwit. Van het mengsel met natte handen balletjes zo groot als een walnoot draaien.
Dipsaus: Meng de vissaus, limoensap en 2 eetlepels water. Doe er dan de gehakte peper en de lenteui door. Verdeel het in kleine kommetjes.
Doe de olie in de wok en laat het op temperatuur komen(180 oC.) De olie is heet genoeg als er zich belletjes om de steel van een houten lepel vormen. De balletjes in porties bakken en met de schuimspaan onderdompelen en ong. 5 minuten frituren. De balletjes er weer met de schuimspaan uitscheppen en laten uitlekken.
Serveer het met de dipsaus.

Succes en eet smakelijk!!!!

Japan

Japan

Vlees

4 pers

no:26/971 << >>
2 lenteui gehakt
1/4 bosje munt klein snijden
2 cm. gemberwortel gehakt

600 gr. varkensvlees gehakt
1 eetlepel mirin(zoete Japanse rijstwijn)
1 eetlepel sake ( Japanse rijstwijn)
1 eetlepel sojasaus (kikkoman)
1 eiwit

olie om te frituren

Dipsaus:
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels water

2 verse rode pepers, klein gehakt
2 lenteui klein gehakt