Lamsrack met ananassalsa


Verwarm de oven voor op 200 0C>
Meng de tijm met flink wat zout en peper en wrijf het vlees ermee in.
Leg de twee racks zo in de braadslee dat de botten in elkaar grijpen. Zet de braadslee 25 min. in een voorverwarmde oven op 200 0C. Haal de braadslee uit de oven dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 15 min. staan.
Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op.
Meng het limoenrasp en het sap(limoen en ananassap) in een kom met de suiker em roer tot de suiker is opgelost. Doe de ananas lenteui, chilipeper, koriander en wat zout en peper erbij en meng alles goed. Schep het mengsel in een kom.
Leg de lamsrack op een plank en haal ze uit elkaar. Snijd ze in enkele of dubbele koteletjes(tussen een of twee ribben) Serveer op een mooie schaal en dien op met de salsa.
Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vlees

4 pers

no:659/971 << >>
1 eetlepel tijm fijn gehakt
2 lamsracks ong. 600 gr.
1/2 ananas
1 limoen, schil geraspt en het sap
1 eetlepel fijne tafelsuiker
1 lenteui klein gehakt
1 grote chilipeper z.z. in reepjes gesneden
3 eetlepels koriander grof gehakt
zout en peper