St. Jacobsschelpen en garnalen op Chinese wijze


Verwarm de wok en doe er de olie in, laat het heel heet worden. Roerbak vervolgens de garnalen en de steranijs op hoog vuur. Voeg er nu de jacobsschelpen, gember en knoflook toe en roerbak alles nog 1 minuut.
De garnalen moeten dan roze en de jacobsschelpen ondoorzichtig zijn. Breng ze op smaak met een snufje zout en veel peper en schep het met een schuimspaan uit de wok en zet apart. Gooi de steranijs weg.
Roerbak met extra olie in dezelfde wok de paprika’s en paddestoelen. Schenk het citroensap, maizenapapje en de sojasaus erbij, laat het onder voortdurend roeren goed verwarmen, tot de saus glad en enigszins dik is.
Roer er dan de garnalen en jacobsschelpen door en laat ze goed doorwarmen.Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer ze met de fijngeknipte bieslook.

Succes en eet smakelijk!!!

China

Canton

Schaaldieren

4 pers

no:660/971 << >>
1 eetlepel olie
400 gr. rauwe tijgergarnalen, gepeld en de darm verwijderd
1 steranijs
225 gr. vlees van st. jacobsschelpen de grote in de breedte gehalveerd
1 stukje gemberwortel van 2.5 cm. geschild en gehakt
2 tenen knoflook dun gesneden
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
125 gr. shitake of champignons in dunne plakjes gesneden
sap van 1 citroen
1 theelepel maizena met koud water gemengd
2 eetlepel sojasaus

verse bieslook klein geknipt voor de garnering
zout en vers gemalen peper