Krokante geurige eend


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de eendendijen in (1 nacht)
Doe alle benodigdheden voor de salade in een kom en meng het goed.
Verhit de oven 180 oC. en leg de dijen met de ronde kant boven en bak het in een bakblik 10 minuten, nu de oven op 220 oC. zetten en nog 5 minuten bakken. Zet ze uit de oven en laat iets afkoelen.
Snijd de eend in plakjes en wentel het om en om inde maizena.
Verhit de wok en doe er de olie in, verhit deze tot 180 oC. en bak vervolgens de eendenplakjes in delen krokant en goudbruin, laat goed uitlekken.
Serveer de salade op een platte schaal, of op individuele bordjes, schik de eend erover en bestrooi het met grof zeezout en chillivlokken.
Succes en eet smakelijk!!
STREETFOOD UIT TAIWAN

China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:553/971 << >>
4 eendendijen zonder vel
150 gr. maizena
olie om te frituren
1/2 eetlepel zout
1/2 theelepel chilivlokken

marinade
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel allspicepoeder
4 eetlepels rijstwijn
4 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels chilisaus
2 eetlepels sojasaus
4 tenen knoflook gehakt

salade
200 gr. radijsjes in kleine blokjes gesneden
1 komkommer z.z. in kleine blokjes gesneden
2 rode chilipepers z.z. klein gehakt
2 eetlepels blanke rijstazijn of appelazijn
1/2 theelepel zout
2 eetlepels palmsuiker
1 theelepel rijstwijn
1/2 bos verse koriander klein gehakt