patatas bravas


Verhit de olie in de wok of frituurpan tot 140 oC. en frituur de aardappelblokjes voor.
Maak de Mexicaanse saus:Zet een pannetje met de olijfolie op een matig vuur en smoor de ui en de paprika met de tijm ongeveer 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe. Breng op smaak met de cayennepeper en zout en laat 15 minuten pruttelen.
Meng de gehakte chilipeper met de Mexicaanse saus.
Verhit de olie tot 180 oC. en frituur de aardappeltjes voor de tweede keer tot ze goudbruin zijn.
Serveer de patatas met de warme saus.

Succes en eet smakelijk!!

Europa

Spanje

Aardappelen

6 pers

no:554/971 << >>
200 gr.geschilde aardappel in grove blokjes gesneden
olie om te frituren
1-2 chilipepers fijn gehakt

5 eetlepels Mexicaanse saus
zout

Mexicaanse saus
4 uien in ringen gesneden
3 paprika’s in ringen gesneden
1 takje tijm fijn gehakt
1/2 dl. olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 theelepel cayennepeper
zout