krabklauwen met chili en knoflook


Stamp de gemberwortel, knoflook en de chilipepers in de vijzel tot een pasta.
Verhit de wok en doe er olie in en bak er de ui en de pasta uit de vijzel erbij en een minuutje later er de krab bij doen, dan de vissaus, ketchup en de suiker erover met 2 dl. bouillon en nog 6 minuten met deksel laten smoren.
Nu er de lenteuitjes erover strooien en het geklutste ei er door roeren tothet een licht gebonden saus is.
Serveer het op een mooie ondiepe schaal en serveer meteen.



Succes en eet smakelijk!!

China

Hongkong

Schaaldieren

4 pers

no:255/971 << >>
1 kg. krabklauwen in hapklare stukken gesneden

5 cm. gemberwortel gehakt
1 bol knoflook gehakt
2 rode chilipepers zonder zaad gehakt

2 sjalotten klein geha kt

1 flinke scheut vissaus
2.5 dl. tomatenketchup
8 eetlepels palmsuiker
2 dl. bouillon

3 lenteui in dunne ringetjes gesneden
1 ei licht los geslagen