Gehaktslof


Verwarm de oven voor op 200 oC.
Verhit de boter en bak het gehakt rul. Voeg de groenten en de tomatenpuree toe en bak het even mee. Breng het op smaak met peper, zout en speculaaskruiden.
Voeg een kopje water en de ontbijtkoek toe en laat het even inkoken.
Kneed de bloem met het zout, het gist, het water en de olijfolie tot een deeg en rol het uit tot een rechthoekige lap.(ca. 30 - 40 cm.) Leg het op een bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van het deeg.
Maak met een mes schuine inkepingen aan de lange kanten(tot aan de vulling). Vouw het deeg als een vlecht over het gehaktmengsel heen en plak het eventueel vast met water. Bestrijk het met ei.
Bak de slof in ca. 20 minuten goudbruin en gaar midden in de oven.
Succes en eet smakelijk!!

Europa

Nederland

Vlees

4 pers

no:254/971 << >>
2 tenen knoflook gehakt
2 uien klein gesneden
1 winterwortel klein gesneden
1 kleine courgette klein gesneden
1 paprika in kleine blokjes gesneden
1 plakje ontbijtkoek in kleine stukjes gesneden
100 gr. boter of margarine
400 gr. rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
zout
versgemalen peper
2 theelepels speculaaskruiden
losgeklopt ei
500 gr. bloem
1 zakje gedroogde gist
3 dl. lauwwarm water
1 eetlepel olijfolie