Koude mangosoep


Inplaats van mango uit blik kun je ook verse mango nemen(eentje per persoon) waarvan je het vruchtvlees pureert met wat citroen- of limoensap.
Met ijs wordt in dit recept bedoeld, fijngestampt ijs. Neem voor de champagne demi-sec of gebruik meer ijs.
Snijd de geconfijte stemgember in dunne plakjes.
Doe het mango-vruchtvlees in de blender met het ijs, de champagne, als je die gebruikt, de gemberrasp(gehakte gemberwortel) geconfijte gemberschijfjes, de gembersiroop en maal dit alles tot gladde moes. Voeg er net zoveel ijswater aan toe dat het de consistentie krijgt van dunne room.
Serveer in gekoelde glazen en garneer met sliertjes geraspte limoenschil.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is heerlijk na een goede maaltijd.

Vietnam

Vietnam

Nagerecht

8 pers

no:706/971 << >>
500 ml. mango’s uit blik
of 8 verse rijpe mango’s
500 ml. ijs(water)
400 ml. champagne demi-sec.
2 eetlepels gemberrasp
8 stuks geconfijte gember
8 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels limoenrasp

eventueel een flinke scheut mangolikeur