Kare ayam goreng


Doe de benodigdheden voor de kruidenpasta in een vijzel en stamp deze fijn.
Verhit de olie in een wok en doe er de kruidenpasta bij, fruit deze goudbruin. Doe er dan de stukjes kip bij en roerbak nog 2 minuten.
Voeg er dan de kokosmelk, de sereh, het citroenblad, de palmsuiker en zout naar smaak toe. Laat de kip nog 40 minuten op laag vuur sudderen.
Serveer ze met witte rijst en als onderdeel van een rijsttafel.



Succes en eet smakelijk !!

Azie

Indonesie

Gevogelte

4 pers

no:707/971 << >>
1 verse maiskip in kleine stukken gesneden

kruidenpasta
10 verse rawits (kleine pepertjes)
3 rode pepers gehakt
7 sjalotjes gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 schijfje gemberwortel van 3 cm. gehakt
1 schijfje koenjit van 3 cm.(geelwortel) in dunne plakjes
1 schijfje laos van 2cm. in dunne plakjes
1 theelepel ketoembar
1 theelepel trassi
5 kemirienootjes



4 dl. kokosmelk

4 eetlepels olie

1 stengel sereh
5 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad)
1 eetepel palmsuiker
zout