Roergebakken aardappelreepjes met gemberwortel en pepers(hang xiao Li’s tudou-si)


Zet de aardappel met de gemberwortel in water en verschoon het water zo vaak totdat het helder is. Laten uitlekken en droog het goed af.
Verhit de wok, doe er de olie in en vervolgens de aardappelreepjes zeer snel en heet roerbakken samen met de groene peper.
De smaakmakers erbij en nog snel eventjes doorwarmen , maar nog steeds goed roeren totdat de suiker gaat smelten.
Serveer als groente.



Succes eet smakelijk!!

Dit is een gerecht van een goede vriendin van me vandaar de naam Hang Xiao Li.

China

Suzhou

Aardappelen

4 pers

no:705/971 << >>
3 dikke aardappelen geschild en zijde dun in reepjes gesneden
3 cm. gemberwortel zijde dun in reepjes gesneden
2 groene chilipeper zijde dun in reepjes gesneden

4 eetlepels olie


smaakmakers
2 eetlepels zwarte Chinese rijstazijn
2 eetlepels palmsuiker
1 theelepel zout