Korstdeeg voor een zoete en hartige taart


Doe de bloem in een keukenmachine en voeg het zout en ( bij een zoete taart de suiker) toe.
Draai met een paar korte stootjes tot alles gemengd is.
Voeg de boter toe en draai weer met korte stootjes tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Voeg al draaiend net zo veel water toe dat je een samenhangende bal krijgt.
Vorm het deeg tot een bal, plet tot een cirkel van 15 cm. doorsnee, wikkel in plastic folie en leg 30 min. in de koelkast.
Druk het deeg zachtjes uit op de bodem en tegen de zijkanten van een ronde vorm met een losse bodem van 23 cm. doorsnee. Maak de randen iets dikker dan de bodem. Zet de taartvorm 30 minuten in het vriesvak.
Verwarm intussen de oven voor op 200 oC. Bekleed het deeg met een vel aluminiumfolie en vul het met bakerwtjes. Bak 10 minuten blind in de oven. Verwijder de bakerwtjes en folie en zet de oven op 190 oC. Zet de deegschelp nog 15 - 20 minuten in de oven, of tot het deeg mooi goudbruin is.
Maak intussen de gewenste vulling.


Succes en eet smakelijk!!

Europa

Nederland

Nagerecht

6 pers

no:369/971 << >>
250 gr. bloem
snufje zout
en
1 1/2 eetlepel suiker ( alleen bij een zoete taart)

200 gr. boter, 15 minuten uit de koelkast, in stukjes gesneden

ca. 1 1/2 eetlepel water