Italiaanse broodsalade (Panzanella)


Verwarm de oven voor op 200 oC.
Snijd de ciabatta in blokjes en verspreid over het bakblik. Bak het brood in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten knapperig.
Peterselie boven het brood klein knippen.
Olie en azijn mengen. Brood, tomaat, komkommer, kappertjes en kruiden erdoor scheppen.
Breng het op smaak met zout en peper.



Succes en eet smakelijk !!

Europa

Italie

Salade

4 pers

no:368/971 << >>
1 ciabatta (brood)
2 tros tomaten in blokjes gesneden
1/2 komkommer geschild en in blokjes gesneden
2 tenen knoflook gehakt
1 rode ui gehakt

30 gr. verse peterselie
15 gr. verse basilicum in kleine stukjes gescheurd
1dl. olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
zout
vers gemalen peper
1 eetlepel kappertjes