Kipkoekjes met teriyakisaus


Meng de gehakte kipfilet met het ei, ui, suiker en de sojasaus. Kneed het goed, tot alle benodigdheden goed gebonden zijn. Het duurt ong. 3 minuten tot het mengsel goed plakkerig is. Dit moet voor de juiste structuur.
Meng de benodigdheden voor de saus. Zet apart.
Vorm het mengsel tot 12 kleine, platte ronde koekjes en bestuif deze rondom met de maizena.
Week de sliertjes lenteui in ijswater, zodat deze gaan krullen. Laat uitlekken.
Verhit de olie in een grote platte koekepan. Leg de koekjes erin en bak ze vervolgens 0ng. 3 minuten aan iedere kant. Doe er dan de saus bij. Keer de koekjes af en toe, zodat ze goed met de saus in aanraking komen. Beweeg ze voortdurend, zodat ze niet vast plakken.
Serveer ze op een platte schaal of serveer ze per persoon op een klein schaaltje en garneer met de gekrulde lenteui.
Succes en eet smakelijk !!

Azie

Japan

Gevogelte

4 pers

no:244/971 << >>
400 gr. kipfilet gehakt
1 ei
4 eetlepels geraspte ui
1 theelepeltje fijne kristal suiker
1 1/2 theelepel sojasaus

maizena

2 eetlepels olie

2 lenteui in sliertjes
ijswater

Saus
2 eetlepels rijstwijn (sake)
2 eetlepels fijne kristalsuiker
2 eetlepels mirin
2 eetlepels sojasaus