Knapperig rundvlees met wortels


Maak een beslag van de benodigdheden hiernaast beschreven. Zet apart.
Vermeng de benodigdheden van de smaakmakers. Zet apart.
Verhit de olie in de wok. Haal het vlees door het beslag (niet alles tegelijk) en frituur het in de hete olie, totdat het vlees knapperig en goudbruin is. Verwijder het vlees en laat het goed uitlekken. Zet apart. Verhit vervolgens 4 eetlepels olie in de wok, roerbak de reepjes knoflook, chilipeper en de gemberwortel enkele seconde en totdat het gaat geuren. Voeg er dan de reepjes wortel toe en roerbak nog 1 minuut. Dan de smaakmakers en het vlees erbij doen en nog goed laten doorwarmen. Op het laatst de reepjes lenteui erbij doen.
Serveer met rijst.
Succes en eet smakelijk!

Tip: Zorg dat de wok en de olie erg heet is.

China

Sichuan

Vlees

4 pers

no:588/971 << >>
500 gr. biefstuk van de lende in dunne reepjes gesneden

2 winterwortels in dunne reepjes gesneden of grof geraspt

4 plakjes gemberwortel gehakt
4 tenen knoflook in dunne reepjes
2 groene chilipeper in dunne reepjes
4 eetlepels olie
smaakmakers
2 eetlepel s chili-bonenpasta
2 eetlepels suiker
2 eetlepel s donkere Chinese azijn
2 eetlepels rijstwijn
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olie

beslag
150 gr. maizena
1 theelepel zout
3 eieren

olie om te frituren
2 lenteuien in dunne reepjes gesneden