Varkensvlees in zoet-zure saus


Zet het vlees in de marinade ong. 30 minuten.
Maak de *zoetzure saus*.(recept zie onder) . Verhit de wok en doe er dan de olie in, bak vervolgens de gehakte knoflook en gember tot ze gaan geuren ( 30 sec.) voeg er dan de paprika, ui en de chilipeper toe. Roerbak ong. 1 minuut. Dan de zoetzure saus (ong. 4 dl.) erbij gieten en aan de kook brengen. Zodra het kookt zoveel van het maizena-bindpapje toevoegen, totdat het licht gebonden is en zet apart.
Laat het vlees uitlekken en haal de stukjes vlees door de droge maizena. Verhit olie in de wok om te frituren en bak de stukjes vlees totdat ze mooi goudbruin zijn(niet te lang). Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken.
Doe het vlees door de saus en laat het goed doorwarmen. Garneer met de plakjes lenteui.
Serveer het op een gebakken miekoek of met witte rijst.
Succes en eet smakelijk!
*Zoetzure saus:*350 gr. suiker - 0.5 ltr. water 0.5 ltr. witte rijstazijn, 1 kopje ketchup, zout en peper. Breng de azijn, suiker en water langzaam aan de kook en doe dan de ketchup erbij. Dan de zout en peper er naar smaak toevoegen. (in koelkast bewaren)

China

Canton

Vlees

4 pers

no:587/971 << >>
500 gr. mals varkensvlees
in plakjes van 1 cm. dik

marinade voor het vlees
1 eetlepel l ichte sojasaus
1 eetlepel water
1 eetlepel maizena
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel palmsuiker
1 theelepel peper

ong. 5 eetlepels maizena

2 eetlepels olie

3 schijfjes gemberwortel gehakt
3 tenen knoflook gehakt

1 ui i n kleine blokjes gesneden
1 rode- groene- en gele paprika in kleine blokjes gesneden
1 rode chilipeper gehakt in kleine stukjes
maizena water mengsel

garnering
1 lenteui in dunne reepjes gesneden