Kipspiesjes met korianderdip


Snijd de kipfilets of dijenvlees in stukjes. Meng in een kommetje de honing, sambal en ketjap goed door elkaar. Schep de kipstukjes door het mengsel en laat ze hierin 30 minuten marineren. Rijg de kip dan aan de spiesen.
Verhit een grillpan en rooster de kippenspiesjes in circa 5 minuten goudbruin en gaar, draai ze 2 -3 keer om. Dek de pan dan eventueel af om de kip op laag vuur nog even door te laten garen.
Pureer ondertussen de korianderblaadjes met de knoflook, olie, limoensap en sojasaus.
Serveer de kipspiesjes in een amuseglaasje met een bodempje koriandersaus en klein gehakte rode peper naar wens.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een mooi amusegerecht

-Nieuw-

Azie

Gevogelte

6 pers

no:936/972 << >>
2 kipfilets(of dijenvlees)
1 eetlepel honing
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels sojasaus

voor de dip
1 bosje koriander, alleen de blaadjes
1 flinke teen knoflook
1 dl. rijstolie of druivenpitolie
limoensap naar smaak
sojasaus naar smaak

garnering
klein gehakte rode peper of paprika