Gebraden ossenhaas met specerijen


Maak eerst de marinade: doe de korianderzaadjes, pimentbessen en de chilipepervlokken in een vijzel en stamp ze fijn. Plet de knoflook met een mes. Doe de gemalen specerijen, knoflook, ketchup, Worcestshiresaus, honing, sojasaus en de olie in een zuurbestendige schaal of in een grote ziploc-zak.
Doe het vlees in de marinade en laat het een nacht afgedekt met huishoudfolie marineren.
Verwarm de oven voor op 220 oC. Verhit een zware braadslee, die in de oven past op middelhoog vuur. Veeg het vlees droog met je handen. Doe een dun laagje gekruide olie in de pan en schroei het vlees er rondom in dicht. Zet het dan 15 minuten in de oven. Zeef intussen ong. 4 dl. van de marinade in een schenkkan. Neem het gare vlees uit de oven en laat het rusten. Blus de braadslee af met de gezeefde marinade en 4 eetlepels van de aromatische olie en laat het geheel ong. 10 min. zachtjes sudderen, onder geregeld roeren. Hak wanneer het vlees goed uitgerust is de korianderblaadjes grof en schep ze door de saus. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken en schik ze op een serveerschaal.
Serveer het vlees met de saus apart.

Tip: Serveer het met pastinaakchips en gefrituurde uienringen en wontonvelletjes

India

India

Vlees

6 pers

no:937/975 << >>
1/2 ossenhaas
6 eetlepels aromatische olie
30 gr. korianderblaadjes

voor de marinade
2 eetlepels korianderzaadjes
2 eetlepels pimentbessen
1 eetlepels gedroogde chilipepervlokken
6 grote tenen knoflook, met schil
1 dl. ketchup
6 eetlepels Worcestshiresaus
6 eetlepels vloeibare honing
3 dl. sojasaus
1 dl. olie