Kippenvleugeltjes uit peking


Halveer de kippenvleugeltjes en doe ze in een pan , doe er zoveel water bij, totdat ze net onderstaan. Breng het aan de kook en laat het zachtjes ong. 20 min. doorkoken. Uit laten lekken en in een schaal leggen. Meng de benodigdheden voor de marinade en schenk deze over de vleugeltjes. Laat 1/2 uur staan. Vervolgens goed uit laten lekken en de marinade bewaren.
Verhit in de wok de olie om te frituren en doe er dan de vleugeltjes in, (pas op voor het spatten. Frituur ze ong. 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Laten uitlekken en de olie uit de wok schenken. Dan de de vleugeltjes terug in de wok en de smaakmakers erbij doen. Alles vijf minuten zachtjes laten koken. Roer er dan het maizena -watermengsel door en laat het iets binden, todat de vleugeltjes gaan glanzen.

Succes en eet smakelijk!!

China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:245/971 << >>
12 hele kippenvleugeltjes
arachide olie om te frituren

smaakmakers
1/4 liter kippenbouillon
2 gehakte lenteuitje
1 eetlepel oestersaus

maizena- watermengsel

marinade
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel olie
1 eetlepel Chinese rijstwijn
1 cm. verse gehakte gemberwortel
2 tenen knoflook klein gehakt