Phoenix garnalen


Plet met "het mes” de garnalen lichtelijk plat en leg ze in een schaaltje. Vermeng vervolgens de benodigdheden voor de marinade en schenk dit over de garnalen. Laat ze 20 min. staan.
Maak nu het beslag : Klop in een grote kom de eiwitten stijf en schep er voorzichtig en luchtig de maizena en de gezeefde bloem door.
Dompel de garnalen in het beslag, zodat ze bedekt worden met een dikke laag. Haal ze dan door het gedroogde broodkruim (Panko).
Verhit de olie in de wok, totdat er een blauwe walm af komt en frituur hierin de garnalen. Laat ze goed uitlekken en serveer ze op een platte schaal.

Succes en eet smakelijk!!

“ het mes” is een chinees hakmes

China

Canton

Schaaldieren

4 pers

no:246/971 << >>
12 grote schoongemaakte garnalen met staart

Marinade
2 1/2 cm. gehakte gemberwortel
3 gehakte lenteui
2 eetlepels rijstwijn
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel zeezout

olie om te frituren

Beslag
4 eiwitten
2 eetlepels maizena
2 eetlepels bloem

200 gr. wit droog broodkruim (panko) Japans