Kippenvleugeltjes op de Sechuan wijze


Snijd de vleugeltjes in twee delen, snijd het puntje er van af. Zet het water met gemberwortel en lenteui op het vuur en laat het zachtjes aan de kook komen, doe daar de kippenvleugeltjes in en laat het ongeveer 10 min. zachtjes koken. Giet ze af en laat ze afkoelen.
Meng de benodigdheden van de marinade in een kom en zet hier de vleugeltjes in. Bedek ze goed met de marinade. Laat ze 20 min. staan. Meng intussen de smaakmakers en zet apart. Verhit de wok en doe de olie erin met de gedroogde rode chilipepers en dan de vleugeltjes erbij doen, laat ze roerbakken totdat ze mooi goudbruin zijn, ong. 3 minuten. Dan de smaakmakers erbij doen en nog 15 sec. roeren. Vervolgens de bouillon,sojasaus, rijstwijn en suiker erbij doen. Laat het op een laag vuur nog 12 min. zachtjes koken. Haal de vleugeltjes er uit en zet apart. Haal vervolgens de chilipepers * eruit en verwarm de saus op een hoog vuur en doe er dan het maïzenamengsel bij, laat eventjes koken, dan de vleugeltjes er weer in doen totdat ze mooi glanzend zijn. ong. 2 minuten. Succes en eet smakelijk!

Tip: Ga niet te dicht bij de wok staan als je de chilipepers in de olie bakt.
Het werkt op je neus en ogen.

China

Sichuan

Gevogelte

6 pers

no:185/971 << >>
12 hele kippenvleugeltjes
1/2 liter water
3 schijfjes gemberwortel geplet
1 lenteui door de helft gesneden

Marinade
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
beetje vers gemalen peper

Smaakmakers
4 schijfjes gemberwortel, gehakt
1 eetlepel Sechuan peper geroosterd
1 theelepel gehakte gedroogde chilipeper zonder zaad
1 theelepel zeezout


2 eetlepels olie
2 hele gedroogde rode pepers*
1 kopje bouillon
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels bruine suiker

maizena - water mengsel