Shanghai vis


Maak in de vis wat inkepingen (jujube vorm) . Meng de benodigdheden voor de marinade in een platte schaal met deksel. Doe hier de vis in en bedek het goed met de marinade. Dan het deksel erop en een half uur of langer laten staan.
Haal dan de vis eruit en leg het op een rooster van de oven. Bewaar de marinade. Zet de vis midden in de oven en bak het ongeveer 6 min. in een voorverwarmde oven van ong. 175 oC. Leg dan de vis op een diep bord. Zet apart.
Doe vervolgens de marinade in een kleine steelpan . Laat het aan de kook komen op een klein vuur en nog ong. 1 min. laten koken. Giet de saus over de vis en laat het nog 20 min. staan. Giet de saus eraf en zet de vis in de koelkast, totdat het geserveerd kan worden.
Serveer op een bedje van sla.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een koud voorgerecht, maar het kan ook warm gegeten worden. Serveer het dan zodra de saus warm is. Bewaar het dan niet in de koelkast.

China

Shanghai

Vis

4 pers

no:184/971 << >>
500 gr. stevig witte visfilet dikte 1 cm

Marinade
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte gemberwortel
6 eetlepels lichte sojasaus
6 eetlepels rijstwijn
2 eetlepel palmsuiker
1 eetlepel vijfkruiden poeder

Garnering
slabladeren