Kippenborst gevuld met Chinese garnalen


Leg de kipfilets op een plank en snijd ze in de lengte in tweeen, zodat je 12 langwerpige stukken vlees krijgt. Sla ze plat.
Vermeng de gehakte garnalen met de gember,lenteui, zout, peper en maizena. Verdeel dit mengsel over de stukjes kip, rol ze op en steek ze vast met een houten prikker.
Zet een wok op met water om te stomen, laat het aan de kook komen en zet daar een stoommand in met het bord met de kiprolletjes. Laat ze ong. 10 minuten stomen. (ik stoom ze in mijn stoomoven).
Maak de saus: Breng de bouillon aan de kook in een steelpan. Doe daar vervolgens de gehakte gemberwortel en prei in. Bind de bouillon met het water-maizenamengsel.
Serveer de saus in aparte kommetjes bij de kiprolletjes.
Succes en eet smakelijk!! !
Heerlijk met witte rijst!! en een salade

China

Canton

Gevogelte

8 pers

no:220/971 << >>
8 halve kipfilets
16 Chinese garnalen(tijgergarnalen) schoongemaakt en darm verwijderd, gehakt
6 plakjes gemberwortel gehakt
6 lenteui gesnipperd
zout
peper
3 eetlepels maizena

saus
4 dl. bouillon
3 plakjes gemberwortel gehakt
8 plakjes prei fijn gesnipperd
11/2 eetlepel maizena