Kip met currypasta en cashewnoten


Breng in een wok de dikke kokosmelk aan de kook en laat dit op zacht vuur al roerende koken tot de kokosmelk heel dik wordt en de olie zich gaat afscheiden. Doe er dan de rode currypasta bij en laat dit al roerende 2 minuten meekoken tot een egaal, dik mengsel ontstaat. Roer er nu de kipreepjes door en laat deze nog 1 minuut meebakken tot de kip helemaal omgeven is met het curry-kokosmengsel. Laat de kip nog ong. 2 minuten zachtjes koken en voeg dan de dunne kokosmelk, boontjes, vissaus, palmsuiker, zout en de limoenblaadjes toe.Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken tot de kip gaar en de boontjes beetgaar zijn.
Bestrooi het gerecht voor het serveren met basilicum, chilipepers en de cashewnoten.
Serveer hierbij mihoen of gebakken rijst.
Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:221/972 << >>

1 dl. dikke kokosmelk(creme)
2 eetlepels rode Thaise currypasta
600 gr. kipvlees in reepjes gesneden
4 dl. kokosmelk
300 gr. snijboontjes, sperzieboontjes of peulen in reepjes gesneden
2 eetlepels vissaus (nam pla)
1 eetlepel palmsuiker of bruine basterdsuiker
6 limoenblaadjes (djeroek poeroet)

garneren
10 (Thaise)basilicumblaadjes of koriander
1 rode chilipeper, zonder zaad in lange dunne reepjes gesneden
60 gr. geroosterde ongezouten cashewnoten