Eend met Chinese champignons


Haal het vlees door de maizena. Klop het eiwit luchtig en schep het door het vlees.
Meng vervolgens alle benodigdheden voor de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok en doe er de olie in . Als de olie heet is het vlees roerbakken, tot dat het vlees bruin kleurt. De sjalot er bij doen samen met de overige groenten behalve de champignons en de bamboescheuten en dan nog eventjes roerbakken.
Dan de smaakmakers erbij en goed mengen, nu de champignons en de bamboescheuten erbij doen. Laat alles goed doorwarmen en maak het op smaak af met peper en zout.
Garneren met lenteui in reepjes.

Succes en eet smakelijk!!

China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:109/971 << >>
400 gr. eendenborstfilet in dunne reepjes gesneden
1 - 2 eetlepels maizena
smaakmakers
1 eetlepel lichte sojasaus
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
6 eetlepels pruimensaus
1 eetlepel honing
1 theelepel 5- kruidenpoeder
2 eetlepels olie
3 grote sjalotten i n reepjes gesneden
3 dunne preistengels in reepjes gesneden
1/2 winterwortel in dunne reepjes gesneden
12 gedroogde champignons, geweekt en in reepjes gesneden
1 klein blikje bamboescheuten in reepjes gesneden
beetje zout en peper
garnering
lenteui in reepjes gesneden