Champignonsalade met kip en gember


Verwarm in een klein pannetje de bouillon met de plakjes gemberwortel, lenteui en de citroengras op een laag vuur. Doe er vervolgens de kip bij en breng het aan de kook en zet het vuur lager laat het gaar worden in ongeveer 15 minuten. Laat de kip in de bouillon afkoelen.
Maak intussen de champignonsalade: Meng de benodigdheden voor de dressing in een kommetje en zet apart. Doe vervolgens de benodidgheden voor de salade in een mengkom. Giet er de dressing over en meng het geheel voorzichtig maar goed door elkaar. Laat de smaken eventjes aan elkaar wennen.
Pluk(zie onder) kip in wat kleinere stukjes.
Verdeel de champignonsalade over de borden of op een grote serveerschaal en leg daarop de kip en garneer met wat korianderblaadjes en de rode chili- peperreepjes.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Als je de kip met de hand plukt, blijven de vleesvezels heel en word het niet stuk gesneden. Het kipvlees blijft dan lekker mals.

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:222/971 << >>
1/2 liter kippenbouillon
stukje verse gember van 3 cm. in dunne plakjes gesneden
5 lenteui in stukken van 3 cm. gesneden
1 stengel citroengras in stukken van 3 cm. gesneden en geplet
2 kipdelen of filets
salade
300 gr. kastanje- champignons in plakken gesneden
5 lenteui gehakt
1/2 bosje koriander gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 chilipeper zonder zaad in dunne ringetjes
dressing
1 eetlepel sesamolie
6 eetlepels vers limoensap
2 eetlepels vissaus
garneren
korianderblaadjes
1 rode chilipeper zonder zaad in dunne reepjes gesneden