Wonton soep speciaal


Meng de garnalen, paddestoelen, vlees, zout, sojasaus, sesamolie, lenteui, gemberwortel en waterkastanjes. Werk met 1 wontonvel tegelijk. Leg een flinke theelepel vulling in het midden van het velletje. Bevochtig de hoeken en vouw het deeg diagonaal. Vouw de punten naar het midden. Leg de wontons op een met bloem bestoven bord.
Kook de wontons in kokend water gaar (4-5 min). Ze komen dan boven drijven. Breng de bouillon aan de kook. Haal de wontons met een schuimspaan uit het water en leg ze in een soepkom.
Giet de hete bouillon erop en garneer met ringetjes lenteui.
Serveer direct.

Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Soep

4 pers

no:407/971 << >>
vulling
250 gr. rauwe garnalen zonder schaal grof gehakt
4 gedroogde Chinese paddestoelen geweekt en gehakt
250 gr. varkensvlees gehakt
1 theelepel zout
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
2 lenteui fijngehakt
1 theelepel gemberwortel gehakt
2 eetlepels waterkastanjes gehakt

250 gr. wonton velletjes

11/2 liter bouillon
4 lenteui, in dunne ringen gesneden