Kip in 1000 jaar oude bouillon gekookt


Kip wassen en in een pan met ong. 5 dl. water en de rest van de ingrediënten behalve de sesamolie er in doen, de kip moet net onder staan. Zachtjes aan de kook brengen en nog 45 min. op een laag vuur laten trekken(zachtjes doorkoken)dan de kip in deze bouillon af laten koelen. Er uit nemen en dan insmeren met de sesamolie. Daarna in mooie gelijke stukken verdelen en op een schaal serveren met een garnering van komkommer, peterselie en tomaat .




Succes en eet smakelijk !!
Tip: Je kunt de soep bewaren voor een volgende keer.

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:502/971 << >>
Vijfkruiden in niet gemalen toestand
2 steranijs
1 pijpkaneel
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel Sichuanpeper
1 eeltepel gedr. sinaasappelschil.

2 lenteui in stukken gesneden ong. 4 cm. lang
6 eetlepels palmsuiker of br. basterdsuiker
2 plakken verse gemberwortel plat ge slagen
5 dl.lichte sojasaus
flinke scheut rijstwijn

1 verse kip van ongeveer 1 kg.

sesamolie om in te smeren

garnering
in plakjes gesneden komkommer
klein gehakte peterselie of koriander
in dunne plakjes gesneden tomaat