Broccoli met shitake


Kook 3/4 liter water. Voeg er de gemberwortel en de broccoli toe en kook 4 min. Schep de groente eruit met een schuimspaan en zet apart. Doe vervolgens suiker en de champignons bij het kookwater en laat 5 min. koken.Schep de champignons er uit en laat ze goed uitlekken en druk het vocht eruit.
Serveer de champignons in het midden van een verwarmde platte schotel en zorg dat het warm blijft.
Verhit de olie in een wok en roerbak de broccoli 3 min. schep de roosjes uit de wok en serveer ze rondom de champignons en houd ze warm.
Vermeng in een sauspannetje alle ingrediënten voor de saus en breng het aan de kook, laat 3 min. zachtjes koken. Giet over de groenten.

Succes en eet smakelijk !!

China

Canton

Groenten

4 pers

no:503/971 << >>
500 gr. broccoli in roosjes gesneden
1 cm. verse gemberwortel
geschild en gehakt
16 gedroogde Chinese champignons geweekt in heet water en de hoedjes in reepjes gesneden
1 eetlepel. bruine suiker
2 eetl. olie.


saus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel sesamolie
1/4 liter bouillon
mespuntje witte peper