Garnalenwontons met salsa


Meng alle benodigdheden voor de salsa in een grote kom en schep het goed om. Dek af met plasticfolie en zet apart.
Doe alle benodigdheden voor de marinade in een ondiepe schaal meng goed en doe er de garnalen in. Dek de schaal af laat 15 minuten marineren.
Maak de wontons. Leg de vellen op een werkblad en leg een basilicumblad aan een uiteinde van elk vel. Schik een garnaal op elk blad en rol op tot een sigaarvorm. Kwast in met wat eiwit om het vel dicht te maken.
Verhit de olie en bak er de wontons 1 - 2 minuten in tot ze krokant en de garnalen gaar zijn. Laat op keukenpapier uitlekken.
Schik voor het serveren de salsa in een ronde vorm op aparte bordjes en leg er de garnalenwontons mooi bovenop.
Succes en eet smakelijk!!






























nov. 2001

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:480/971 << >>
12 grote rauwe garnalen, gepeld, koppen staarten en darmkanalen verwijderd
12 wontonvelletjes(toko)
12 verse basilicumblaadjes
eiwit om te plakken
olie om te friture
salsa
1 rijpe mango geschild ontpit en in kleine blokjes gesneden
1 kleine ui, gehakt
4 eetlepels verse korianderblaadjes
marinade
1/2 dl. sojasaus
0.25 dl. sesamolie
15 gr. verse koriander gehakt
1 stengel citroengras bijgesneden en fijngehakt
1 duimgroot stukje verse gemberwortel gehakt
1 klein ei
1 teen knoflook gehakt