Kashmir gehaktballetjes zonder saus-koftas


Meng het vlees met gemberwortel, komijn, koriander, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, zwarte peper, chilipoeder, zout en 3 eetlepels yoghurt in een kom. Meng het goed.
Maak je handen nat met koud water en vorm er dan balletjes van. Verhit de olie in een grote braadpan en doe er dan de pijpkaneel, kardamomzaden, laurierbladeren en de kruidnagel in. Laat het een paar seconden bakken. Dan er de koftas(balletjes) erbij doen en niet op elkaar leggen en bak ze dan licht bruin aan alle kanten. Klop de rest van de yoghurt op in een kopje warm water en giet het over de koftas en laat het aan de kook komen. Deksel erop en op een laag vuurtje een half uur laten pruttelen. De koftas iedere 7 minuten omdraaien. Na een half uur zal er geen vocht meer aanwezig zijn in de pan, alleen wat vet. Haal op het laatste de koftas uit de pan en laat het vet en de hele kruiden achter.
Succes en eet smakelijk!!

India

Kashmir

Vlees

6 pers

no:647/971 << >>
750 gr. lamsgehakt
1 stuk verse gemberwortel 4 cm. lang en 2 cm. dik gehakt
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel korianderpoeder
1/4 theelepel kruidnagelpoeder
1/4 theelepel kaneelpoeder
1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
1/4 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel chilipoeder
1 1/4 theelepel zout
5 eetlepel yoghurt

7 eetlepel olie
5 cm. pijpkaneel
5 hele kardamomzaden
2 laurierbladeren
5 kruidnagels
1 kopje warm water