Japanse rijstsalade


Rijst koken: Zet de rijst op in 1 liter water. Laat het koken, maar kijk uit voor aanbranden. Meng intussen de benodigdheden voor de dressing. Schep de warme gekookte rijst in een kom en laat het een paar minuten afkoelen, giet er de dressing scheut voor scheut bij, terwijl de rijst met een houten lepel wordt omgeschept. Roer niet te stevig. Proef af en toe, het kan zijn dat niet alle dressing nodig is. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Breng de bouillon of het weeknat met de mirin en de sojasaus aan de kook. Snijd van de shitake de steeltjes af en snijd ze in reepjes. Voeg de drooggedepte garnalen, shitake en de tahoe aan de soep toe en laat zachtjes koken ong. 3 minuten. Zeef het vocht in een pan en houd de shitake, tahoe en de garnalen apart Draai het vuur van de saus hoog en doe er dan de rauwe garnalen in, blijf roeren ong. 2 minuten. Het vocht moet dan helemaal verdampt zijn. Giet dan de olie in de pan om de benodigdheden een mooie glans te geven. Schep de sushirijst op een grote schaal en schep er het gedroogde garnalen mengsel door. Garneer met de reepjes omelet, grote garnalen, peultjes en eventuele andere componenten.

Succes en eet smakelijk !!

Azie

Japan

Salade

4 pers

no:618/971 << >>
1 pak dessertrijst (of sushirijst)

dressing
1 dl. goede kruidenazijn
4 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels water
2 theelepels zout

30 gr. gedroogde garnalen geweekt in warm water(10 minuten)
60 gr. gedroogde shitake geweekt in warm water(30 minuten)
of 150 gr. verse shitake
125 ml. visbouillon of het weekwater van de gedroogde shitake
1 eetlepel mirin
1 eetlepel lichte sojasaus
125 gr. gebakken tahoe
8 rauwe gepelde garnalen
60 gr. peultjes, schuin doorgesneden
1 eetlepel olie

omelet van 6 eieren in reepjes gesneden


eventueel fijngesneden prei, stukjes komkommer, dunne plakjes rosbief