Pavlova met passievruchten


Verwarm de oven voor op 120 o C.
Klop de eiwitten (liefst met de hand) met de vanille essence en de helft van de suiker tot zachte pieken. Klop er geleidelijk de rest van de suiker door, en vervolgens de azijn en 1/2 eetlepel kokend water. Blijf kloppen tot het schuim stijf en glanzend is.
Schep het schuim op een ingevette bakplaat, als een ronde vorm.Maak de randen van het schuim wat hoger dan het midden.
Bak de merinque-bodem 45 - 60 minuten in de oven, tot hij van buiten knapperig is, maar van binnen nog lekker zacht. Laat hem afkoelen. Zet hem op een serveerschaal.
Klop de slagroom zonder suiker met de yoghurt tot een dik mengsel en schep dit in de merinque-bodem. Schep vruchtvlees en pitjes uit de passievruchten en schep deze op de roomvulling.
Succes en eet smakelijk !

Met mango, aardbeien of bosvruchten is pavlova ook heerlijk.

Europa

Nederland

Nagerecht

6 pers

no:619/971 << >>
eiwit van 8 eieren
1/2 eetlepel vanille essence
300 gr. witte suiker
1/2 eetlepel ciderazijn
5 dl. slagroom
4 grote eetlepels dikke natuuryoghurt
10 passievruchten
of ander fruit