Jacobsschelpen met knoflook en chilipeper


Leg de coquilles in een ondiepe, zuurbestendige schaal. Meng in een kom de knoflook met de vijfkruidenpoeder, de gember, chilipeper, sojasaus en rijstwijn. Giet dit mengsel over de coquilles. Dek de schaal af met plasticfolie en zet 30 min. apart.
Neem de coquilles uit de marinade en bewaar de marinade.
Verhit een grillpan tot hij heet is. Bestrijk de grillpan met de olie en verhit. Grilleer de coquilles 2-3 minuten, waarbij je ze een keer omdraait, tot het vlees wit wordt. Neem de coquilles uit de grillpan.
Giet de bewaarde marinade in een steelpan. Voeg 3 eetlepels water toe. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Zet weg.
Schik voor het serveren de salade op een schaal. Leg er de coquilles op en sprenkel er de warme marinade over.
Succes en eet smakelijk!!!

China

Canton

Schaaldieren

4 pers

no:4/971 << >>
800 gr. coquilles
4 tenen knoflook fijngehakt
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1/2 eetlepel geraspte gember
1 rode chilipeper z.z. klein gehakt
2 eetlepels sojasaus
1 1/2 eetlepel rijstwijn
3 eetlepels olie

beetje fijne bladsla