Bedelaarskip in een kleipot


Combineer de benodigdheden voor de marinade en zet hier de stukken kip in ong. 6 uur of langer, af en toe omdraaien, zodat de marinade alles raakt.
Week de ongeglazuurde kleipot in water, ong. 15 min. Doe dan de kip in de pot en daarover de marinade. Zet dan de pot 45 min. in de oven en zet hem op 225 oC. 10 min. voor het einde van de kooktijd de pot eruit halen het vocht er van af gieten en in een apart pannetje doen. Dan de pot zonder deksel weer 10 min. in de oven zetten. Ondertussen het kippenvocht in een pannetje aan de kook brengen en aandikken met maizenamengsel .
Besprenkel de kip voor het serveren met de geroosterde amandelen en sesamzaadjes.
Serveer met rijst en de saus.

Succes en eet smakelijk!!

China

Suzhou

Gevogelte

6 pers

no:5/971 << >>
1 grote kip in zessen gedeeld

1 eetlepel maizena- watermengsel

marinade
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel vers gemalen peper
4 tenen knoflook geplet
1/2 kopje donkere sojasaus
3 schijfjes gehakte gemberwortel
1 kopje bouillon

1 eetlepel amandelen geroosterd
1 eetlepel sesamzaad geroosterd