Sinaasappels met desertwijn


De sinaasappels met scherp mesje dik schillen tot op het vruchtvlees; uitlekkend sap opvangen. Partjes sinaasappels tussen vliesjes uitsnijden en partjes mengen met sinaasappelsap en rozijnen.
In een steelpan de dessertwijn of rode port, witte wijn, honing, kaneelstokje en kruidnagels aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Wijnsiroop iets laten afkoelen en over de sinaasappelpartjes gieten. De specerijen verwijderen.
Ca. 1 - 2 uur in de koelkast laten intrekken.
Serveren in 4 glazen coupes en garneren met de fijn gehakte pistachenoten.


Succes en eet smakelijk!!
Tip: Mavrodaphne is een van de drie appellations van het grootste Ionische eiland Kefallonia. De dieprode wijn heeft een zoete afdronk.

Europa

Griekenland

Nagerecht

4 pers

no:3/971 << >>
4 sinaasappels
2 eetlepels gele rozijnen

125 ml. Mavrodaphne(Griekse desertwijn)
of rode port
4 eetlepels droge witte wijn
1 eetlepel honing
1 kaneelstokje
2 kruidnagels geplet

2 eetlepels gepelde pistachenoten gehakt