Lamscarre met geroosterde knoflook


Verwarm de oven voor op 200 oC. Verwijder het papier-achtige omhulsel van de bollen knoflook en leg de bollen in een kleine ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en het water. Dek af met aluminiumfolie en zet ca. 45 min. in de oven tot de bollen gaar zijn. Laat de knoflook iets afkoelen en laat de oven op 200 oC. staan. Haal de tenen knoflook uit elkaar en knijp de pulp uit de schilletjes in een kom; gooi de schilletjes weg. Klop er de resterende olijfolie, de mosterd, het citroensap en een 1/2 theelepel zout en de peper door. Doe de broodkruim in een andere kom en breng op smaak met zout en peper. Schik de lamscarres met de vetkant boven naast elkaar in een grote braadslee. Zet 10 minuten in de hete oven. Neem uit de oven en wrijf onmiddellijk de knoflookpasta over de vette kant van de carres. Smeer dan het broodmengsel over de knoflookpasta. Sprenkel er de gesmolten boter over en doe het lamsvlees terug in de oven. Laat het vlees nog ca. 25 minuten braden tot het kruim goudgeel is en het dikste deel van het vlees als er met een scherp mes ingesneden wordt rose is. Neem het uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat het nog 10 minuten rusten. Verwarm de grill voor. Neem de folie van het vlees en zet het in de braadslee 15 cm. onder de grill. Grilleer ong. 40 sec. tot het kruim goudbruin is. Snijd er op de snijplank tussen de ribben in koteletjes. Schik koteletjes op elk verwarmd bord.

Succes en eet smakelijk !!

Europa

Frankrijk

Vlees

6 pers

no:367/971 << >>
2 bollen knoflook
3 eetlepel olijfolie
4 eetlepels water
3 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel zout, plus zout naar smaak
1/2 theelepel vers gemalen peper, plus peper naar smaak
100 gr. vers wit broodkruim
2 lamscarres, elk ca. 750 gr. overtollig vet afgesneden
30 gr. boter






Verse lentegroente gaat hier goed bij
b.v. peultjes en worteltjes e.d.


en gebakken aardappeltjes