Hete zure soep vegetarische versie


Doe in een grote soepterrine de azijn, sojasaus, lenteui, sesamolie, gemalen peper, sechuanpeper, gemberwortel en de peterselie.
Doe vervolgens de bouillon in de soeppan met de suiker en het zout. Laat het aan de kook komen. Dan de bamboescheuten en de gehakte champignons.
Laat het vervolgens 5 minuten zachtjes doorkoken. Dan het maizenamengsel erbij doen totdat het indikt tot een gebonden soep. De tahoe erbij doen en eventjes laten koken. Voorzichtig roeren. Op het allerlaatste de eieren erbij gieten totdat de eieren gaan drijven.
Onmiddelijk over de ingrediënten in de soepterrine gieten en heet serveren.

Succes en eet smakelijk!

China

Sichuan

Soep

6 pers

no:748/971 << >>
soepterrine
4 eetlepels zwarte rijstazijn
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels gehakte lenteui
1 theelepel sesamolie
1/2 eetlepel zwarte gemalen peper
1/2 eetlepel Sechuanpepers geroosterd
2 eetlepels gehakte gemberwortel
6 eetlepels gehakte verse koriander

vleesmarinade
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel maizena

3 eetlepels olie

2 liter bouillon
1 bruine eetlepel suiker
1/2 eetlepel zout
1 blikje bamboescheuten in dunne reepjes
gesneden
2 eetlepels gehakte champignons
4 eetlepels maizena- water mengsel
1 blok zachte tahoe in reepjes gesneden
2 eieren licht geklopt