Roergebakken paling met zwarte bonensaus


palingmootjes.jpg Strooi de maizena over de stukjes paling. Meng vervolgens de zwarte boontjes, suiker en 2 eetlepels koud water in een kommetjes en stamp het fijn. Zet apart.
Verhit de wok op een hoog vuur en doe er de olie in met de knoflook en direct daarna de gemberwortel, rode chilipeper en de zwarte bonensaus. Roerbak een paar seconden. Doer er dan de paling in en roerbak nog 1 minuut. Nu er de rijstwijn, sojasaus en 4 eetlepels water toevoegen en kook nog 2 minuten totdat de paling goed bedekt met de saus en gaar is.
Op het laatst er de lenteui bij doen en nog een minuutje roerbakken.
Serveer met witte rijst.

Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Vis

4 pers

no:749/971 << >>
500 gr. paling in diagonale stukken van 2 cm.
1 eetlepel maizena
2 eetlepels gefermenteerde zoute zwarte boontjes
of 3 eetlepels zwarte bonen-knoflooksaus LKK
1 eetlepel basterdsuiker

4 eetlepels olie
4 tenen knoflook in dunne reepjes gesneden
5 cm. gemberwortel in dunne reepjes gesneden
2 rode chilipeper zonderzaad en in dunne plakjes gesneden

6 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel donkere sojasaus
2 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels water

6 lenteui in diagonale dunne reepjes gesneden