Groente kleipotje uit Shanghai


Verhit de wok , doe er olie in en roerbak de gember, knoflook , lenteui tot ze gaan geuren dan er de broccoli, bamboescheuten en de wortel er aan toevoegen en 3 min. laten bakken.
Schep dit mengsel in een kleipot en voeg de geweekte Chinese champignons met 1/2 dl. weekwater , tahoe en de smaakmakers toe, breng alles voorzichtig roerend aan de kook.
Zet het in een voorverwarmde oven en laat het ongeveer 15 min. sudderen, doe er dan het maïzena mengsel bij tot het de goede dikte heeft verkregen.

Succes en eet smakelijk!!





Succes en eet smakelijk!!
Tip: Als je bamboescheuten uit blik gebruikt, dan altijd de scheuten goed met koud water afspoelen.

China

Shanghai

Groenten

4 pers

no:510/971 << >>
4 eetl. olie
5 dunne plakjes gemberwortel
4 tenen knoflook geplet
2 lenteui in schuine repen gesneden
200 gr. broccoli in roosjes
200 gr. bamboescheuten in plakjes gesneden
vers of uit blik
200 gr. wortel in plakjes
8 gedroogde Chinese champignons geweekt in heet water gesneden in plakjes zonder de stam
2 blokken tahoe in blokjes gesneden

Smaakmakers
2 theelepels zout
2 theelepels bruine suiker
1 eetl. donkere sojasaus
2 eetl. rijstwijn

1 eetl. maïzena- water mengsel.