Gevulde kip- vleugeltjes


Doe de plakjes kipfilet, de peper, de maizena, het bakpoeder, de suiker, de vissaus en de olie in een middelgrote kom, meng alles goed door elkaar en laat het mengsel eventjes rusten.
Pureer het kipmengsel in de keukenmachine ca. 1 minuut totdat het helemaal glad is; schraap daarbij de wanden van de kom een paar maal schoon. Doe het mengsel terug in de kom en roer er de lenteui en de champignons door.
Neem een vleugeltje in een hand en stop het met de andere hand vol met vulling. Vul rijkelijk en druk de vulling goed aan. Ga verder met de resterende drumsticks. De vleugeltjes moeten zo gevuld zijn dat je het iets uitpuilt. Leg de gevulde vleugeltjes op een bord en zet het op een stoompan en stoom het 10 - 15 minuten. Dep ze goed droog en zet apart.
Verhit de olie om te frituren en frituur de goed afgedroogde drumsticks tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer warm met de dipsaus. Succes en eet smakelijk!
Dipsaus: Stamp in een vijzel de gember, suiker, lomboks en knoflook fijn, zodat je een stroperige saus krijgt. Voeg de gepelde limoenpartjes toe en stamp ze mee zodat alles gemengd wordt. Roer dan de vissaus erdoor. Serveer op kamertemperatuur.

China

Canton

Gevogelte

6 pers

no:590/971 << >>
12 vleugeltjes ontbeend vraag aan de poelier dit te doen
250 gr. kipfilets, in dunne reepjes gesneden
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
2 theelepels maizena
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel suiker
1 eetlepel vissaus
1 theelepel olie, plus olie voor het frituren
1 lenteui klein gehakt
75 gr. champignons fijngehakt


dipsaus
1 stuk gember van 3cm. gehakt
1 eetlepel suiker
1 rode chilipeper gehakt
1 teen knoflook plat geslagen
1 kleine limoen, gepeld en in partjes gesneden
1 eetlepel vissaus