gebakken rijst met oosterse basilicum


Verhit een wok op een middelhoog vuur voor. Doe er zodra de wok heet is de olie, het zout en de knoflook in en roerbak circa 30 seconden tot de knoflook goudgeel is.
Voeg de rijst toe en breek eventuele klonten in stukjes. Roerbak circa 2 minuten tot de rijst doorgewarmd is. Voeg de garnaaltjes, sojasaus, vissaus en suiker toe en roerbak tot alles goed gemengd is. Voeg de lenteui, chilipepers en basilicumblaadjes toe en roerbak circa 30 seconden tot de blaadjes beginnen te slinken.
Schep de rijst op een dienschaal en garneer met de gehakte verse koriander.
Dien onmiddellijk op.


Succes en eet smakelijk!
Tip: Dit gerecht is zo veelzijdig, dat je er ook allerlei groenten en vlees of vis in kunt doen.

Thailand

Thailand

Rijst

4 pers

no:591/971 << >>
2 eetlepels olie
1/4 theelepel zout
4 tenen knoflook gehakt
600 gr. gekookte basmati- of pandan rijst

125 gr. rauwe gepelde garnalen of (hollandse garnaaltjes of
reepjes gekookte ham of kip)
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel vissaus
1/4 theelepel suiker
2 gehakte chilipepers zonder zaad
2 lenteuitje, met 4 cm. van het groen fijngehakt
2 eetlepels Thaise basilicumblaadjes of gewone basilicum klein gescheurd
4 eetlepels grof gehakt verse korianderblaadjes