dolmades (gevulde druivenbladeren)


Druivenbladeren afspoelen en ca. 25 min. weken in lauw water.
De knoflook met de peterselie, koriander, olijven en de kappertjes klein hakken of in een keukenmachine grof pureren. Breng op smaak met zout en sechuanpeper. Meng de rijst en het gehakt erdoor. Druivenbladeren afgieten, droogdeppen met keukenpapier en uitspreiden op een werkvlak. Van rijst gehaktmengsel ong. 20 rolletjes vormen van 3 x 2 cm. Op elk druivenblad rolletje schikken. Vanaf steeltje blad 1 slag oprollen, zijkanten over vulling naar binnen vouwen en blad verder goed stevig oprollen.
In ruime pan bedekt met druivenbladeren rolletjes dicht aangesloten schikken met naad naar beneden. Pan vullen met zoveel water dat de rolletjes net onderstaan. Zachtjes aan de kook brengen en bouillontablet erboven verkruimelen.
Laat het afgedekt ong. 30 minuten koken.
Neem de dolmades met een schuimspaan uit de pan en serveer ze op een platte schaal.
Succes en eet smakelijk!!

Marokko

Marokko

Snacks

6 pers

no:9/971 << >>
1 blik of pot druivenbladeren
2 tenen knoflook gehakt
30 gr. verse peterselie
30 gr. verse koriander
100 gr. zwarte olijven zonder pit
4 eetlepels kappertjes
1/2 theelepel zout
1 theelepel tje sechuanpeper geroosterd
150 gr. basmatirijst
250 gr. gehakt half- om half (lam- rundvlees)
1 groentebouillontablet
of 1 eetlepel bouillonpoeder