Gevulde chinese champignons


Doe het gehakte vlees in een kom. Voeg fijngehakte gemberwortel, zout, suiker, sojasaus, peper, rijstwijn, maizena en water aan het vlees toe. Roer krachtig in een richting gedurende 30 sec. of tot alles goed is bedekt. Voeg het eiwit toe en roer weer in dezelfde richting tot alles glad en luchtig is. Laat 15 minuten marineren. Vermeng het vlees met de gehakte bamboe of waterkastanjes en de ringetjes lenteui en de lepel olie. De vulling is nu gereed. Laat de geweekte champignons uitlekken, druk ze wat uit maar laat ze iets vochtig. Bewaar het weekwater. Verwijder de steeltjes van de paddestoelen. Pak een hoed vast met de holle kant omhoog en vul met een lepel de holte royaal met de vulling: strijk het netjes bij tot een kegeltje, waardoor het er aardig uitziet. Herhaal dat met de andere hoeden. Leg ze met de vulling omhoog in een vuurvaste schaal; liefst niet op elkaar. Zet de schaal in een bamboestomer, dek het af met het deksel en laat het 10 minuten op hoog vuur stomen. Saus: vermeng enkele minuten voor het einde van de stoomtijd de maizena met het weekwater van de champignons, oester- en sojasaus. Giet het in een steelpan. Breng de saus al roerende aan de kook tot deze is gebonden. Roer er olie voor de glans.


Neem de paddestoelen uit de stoompan. Schik ze op een verwarmde serveerschaal. Schenk de saus erover en serveer onmiddellijk.
Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Groenten

4 pers

no:307/971 << >>
28 grote dikke gedroogde Chinese champignons met iets gekrulde randen in warm water geweekt en uitgelekt
100 gr. varkensvlees van de schouder gehakt
4 waterkastanjes gehakt
5 lenteui in dunne ringetjes gesneden
1 eetlepel olie

marinade
3 dunne plakjes geschilde gemberwortel gehakt
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 1/2 eetlepel sojasaus
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel maizena
1 eetlepel water

1 eetlepel eiwit

saus
1/2 eetlepel maizena
1.7 dl. weekwater van de champignons
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel olie